Volys : zijn duurzame engagementen

Volys : zijn duurzame engagementen

Volys is heerlijk gemakkelijk. Volys kip- en kalkoenproducten zijn gezond genieten, lekker veelzijdig, kwaliteitsvol en net iets anders. Volys gevogelte inspireert en om te inspireren, moet je innoveren. Elke dag opnieuw.

Kalkoen van bij ons

De kalkoenen worden gekweekt, geslacht en verwerkt tot lekkere producten. Volys is het enige bedrijf in de Benelux dat de kweek en de verwerking van eigen kalkoenvlees garandeert.

Onze engagementen

Kwaliteit

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn deel van ons DNA. Ons quality team werkt volgens de strengste richtlijnen en garandeert de beste kwaliteit.

Innovatie

Al vanaf het begin zet ons NPD-team sterk in op productontwikkeling en innovaties. We werken samen met externe partners en universitaire labo’s voor fundamenteel onderzoek. Zo kunnen we ieder jaar opnieuw verrassende nieuwe producten lanceren.

Dierenwelzijn

Volys werkt met aandacht voor het dierenwelzijn. Onze Animal Welfare Officer zorgt ervoor dat alles op een respectvolle en correcte manier gebeurt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke waarde waarin we blijven investeren. Onze leveranciers moeten een duurzaamheidscharter ondertekenen en ook zelf nemen we initiatief.

Parallel met het dierenwelzijn van kalkoenen, wil Volys het zijn klanten ook in de eerste plaats heerlijk gemakkelijk maken en hen inspireren. We doen dit op een dynamische manier met veel aandacht voor kwaliteit en respect voor onze mensen, de samenleving en de natuur waarin we opereren.

Duurzaamheid – de 4 Volys- pijlers

Vanuit dit respect voor onze mensen, de samenleving en de natuur onderschrijven we een duurzame bedrijfsvoering, die prioritair opgebouwd wordt vanuit vier pijlers:

  • Greener Packaging
  • Responsible Supply
  • Sustainable Operations
  • Environmental Footprint
Greener Packaging

Wij anticiperen op de European Plastics Strategy 2030 en willen vóór die datum actief meewerken aan een circulaire kunstofeconomie. Hierbij houden we de balans tussen houdbaarheid en voedselverspilling nauw in de gaten. We laten ons uitsluitend leiden door advies van experten.

Responsible Supply

Samen met onze leveranciers werken we actief aan een reductie van de binnenkomende verpakkingsmaterialen van de aangekochte grondstoffen. Waar mogelijk maken we dit circulair of zoeken we samen naar gespecialiseerde recyclers. We streven ernaar om alle aangekochte goederen te onderwerpen aan criteria m.b.t een duurzame ontwikkeling.

Sustainable Operations

We willen ons niet beperken tot de klassieke inzamelplaatsen voor het recycleren van papier/karton, PMD, restafval en glas. Ook elektronisch materiaal wordt gecontroleerd verzameld en opgehaald. Vanzelfsprekend worden alle medewerkers gemotiveerd om actief bij te dragen door enerzijds preventief afval te vermijden en anderzijds afval selectief te sorteren.

Environmental Footprint

We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk blijvend te verlagen door slimme ingrepen op het vlak van het verbruik van elektriciteit, water, gas, stikstof, perslucht, …

Waterverbruik willen we reduceren maar we willen eveneens actief water recycleren en zelf hergebruiken voor diverse toepassingen.