
Duurzame ontwikkeling :
Duurzame ontwikkeling wordt als volgt gedefinieerd: «een ontwikkeling die overeenstemt met de behoeften van de huidige generaties zonder dat de toekomstige generaties niet meer aan hun behoeften kunnen voldoen». Voor bedrijven bestaat duurzame ontwikkeling erin economische prestaties en respect voor het milieu en voor individuen te combineren.
Een verantwoord bedrijf :
Als bedrijf verantwoord willen handelen, is een puur vrijwillige keuze. Sinds 2009 heeft de groep Bidfood Belgium, en dus ook Bidfood Horeca Service, een uitgebreid programma inzake duurzame ontwikkeling. Dit is meer dan een project: het is een dagelijkse attitude, een fundamentele waarde.
Vier pijlers
Onze duurzame aanpak is gebaseerd op vier ontwikkelingspijlers:
Als je vooruitgang wil boeken en verbeterpunten wil identificeren moet je gestructureerd te werk gaan. Daarom hebben we indicatoren ontwikkeld die we via een algemeen dashboard opvolgen. Elke indicator wordt per distributiecentrum opgevolgd.
Hierbij enkele voorbeelden van de gekozen indicatoren :
-
Milieu : verbruik van elektriciteit en gas, hoeveel geproduceerd afval, papierverbruik, CO2-uitstoot.
-
Sociaal : frequentie en duur van arbeidsongevallen, opleidingsuren, gelijke kansen, verhouding inzake geslacht en leeftijdscategorie van het personeel.