Minder en beter plastic verpakkingen. Unilever Food Solutions trekt de groene kaart.

Minder en beter plastic verpakkingen.

Unilever Food Solutions trekt de groene kaart.

UFS wil bijdragen aan een toekomst zonder afval

Volgens wereldwijd onderzoek[1] zal er – zonder actie – tegen 2040 dubbel zoveel nieuw (virgin) plastic geproduceerd worden dan vandaag. Een groter deel van deze plasticberg dreigt dan in het milieu terecht te komen. Onderzoekers ramen dat er mogelijk vier keer meer plastic naar onze oceanen zal vloeien dan nu het geval is …

Daarom wil Unilever Food Solutions zijn steentje bijdragen om de milieu-impact van zijn producten gevoelig te verbeteren. Het zet daarbij in op minder, beter of geen plastic voor zijn verpakkingen.

[1] https://www.pewtrusts.org/en/research-and-analysis/articles/2020/07/23/breaking-the-plastic-wave-top-findings

Minder plastic, beter plastic, geen plastic

Unilever Food Solutions herziet volledig de manier hoe het met plastic omgaat. Nu, plastic is en blijft nuttig om producten veilig en efficiënt tot bij de klant te krijgen. Meer nog, plastic heeft vaak de laagste ecologische voetafdruk vergeleken met ander verpakkingsmateriaal.

Maar Unilever Food Solutions onderneemt actie om de groeiende plasticberg niet nog groter te maken. Tegen 2025 wil het de hoeveelheid nieuw plastic in zijn verpakkingen halveren, wat 100.000 ton op jaarbasis uitspaart. Het gebruikt daarvoor minder of lichtere verpakkingen maar wil ook het aandeel gerecycleerd plastic in zijn verpakkingen verhogen tot 25%. Daarnaast wil het bedrijf ervoor zorgen dat 100% van hun plastic verpakkingen ontworpen zijn om volledig herbuikbaar, recycleerbaar of composteerbaar te zijn.

Een gedeelde verantwoordelijkheid

Verpakkingen aanpassen is een eerste stap, maar wat er nadien mee gebeurt hangt van de gebruikers af

Daarom staat op de UFS-producten voortaan duidelijk aangegeven wat je best met de verpakkingen doet als ze leeg zijn. Weggooien, recycleren of hergebruiken? Het icoontje toont hoe de gebruiker het milieu een handje kan helpen.

Wist je dat UFS tegen 2025 meer plastic verpakkingen zal helpen inzamelen en verwerken dan dat het zelf verkoopt?

Knorr Professional leidt de circulaire revolutie

In 2021 stapte UFS voor vier topproducten van het Knorr Professional-gamma (Knorr Professional Groentebouillon 5 en 10 kg Poeder; Knorr Professional Kippenbouillon 5 en 10 kg Poeder) over op circulaire, gerecycleerde verpakkingen uit polypropyleen. Dat is een sterk materiaal dat uitermate geschikt is om voeding veilig en lang te bewaren.

Dankzij innovatieve technologie kunnen we de gebruikte verpakkingen tot de kleinste basismoleculen afbreken en alle onzuiverheden verwijderen. Met deze herwonnen grondstof maken we weer nieuwe verpakkingen die net zo veilig en kwaliteitsvol zijn als nieuw plastic. Zo kunnen we onze verpakkingen eindeloos recycleren.

Lees meer : Waste-free world | Unilever