Ontdek de duurzaamheidsacties van Coca-Cola voor het laatste kwartaal!

Ontdek de duurzaamheidsacties van Coca-Cola voor het laatste kwartaal!

Benieuwd waar wij afgelopen kwartaal onze pijlen op richtten?
Ontdek het hieronder!

Ondanks het herfstige weer de afgelopen weken, blikken wij graag terug op een geweldige zomerperiode. We deelden muziek, magische momenten en verfrissende drankjes met duizenden festivalgangers op de grootste én kleinere festivals. Op elke gelegenheid dansen we samen naar een circulaire economie: al onze verpakkingen op én naast het festivalterrein zijn immers 100% recycleerbaar en we blijven iedereen stimuleren om alle verpakkingen weer in te zamelen zodat wij er nieuwe verpakkingen van kunnen maken.

Dat we streven naar een afvalvrije wereld, is geen geheim. Op dit moment zamelen we reeds 92% in van al onze verpakkingen, maar tegen 2030 willen we de volle 100% behalen! Onze boodschap is dan ook simpel: Laat Ons Niet Vallen!

Dat is tegelijkertijd de naam van de campagne van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, die we deze zomer ondersteunden. Samen met bedrijven zoals Alken-Maes en Danone moedigen we zo onze consumenten aan om lege verpakkingen op de juiste manier te sorteren.

Heb jij ‘m gezien? Klik hier!

In september kwam minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden bij ons over de vloer. Zij trok één van onze veiligheidsoutfits aan en bezocht onze productiesite in Antwerpen. Het onderwerp van onze gesprekken? Onze lokale dranken en circulaire economie, aangezien ons gemeenschappelijk doel een propere omgeving is. Benieuwd hoe minister Verlinden dit ervaarde? Lees hier meer.

Waarom staat er een kikker op mijn Fuze Tea?
Wel, dat is omdat we als partners van Rainforest Alliance trots zijn om met Fuze Tea deel te nemen aan de Follow the Frog Week. Producten met het Rainforest Alliance keurmerk worden tijdens deze feestelijke week in de kijker gezet. De kikker op de verpakking van Fuze Tea betekent dat onze theeblaadjes duurzaam worden geteeld bij Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Hun teelt draagt bij aan de bescherming van natuur en het verbeteren van leefomstandigheden.

Bekijk onze video over duurzame theeteelt hier.