Coca-Cola : Open to Better !

Coca-Cola : Open to Better !

Nieuwsgierig hoe wij bij Coca-Cola inzetten op een groenere toekomst?

Ontdek de vooruitgang die we maken om onze dranken op een zo duurzaam mogelijke manier tot bij jou, onze klanten en onze consumenten te krijgen. Open to Better !

Onze Belgische mineraalwaterbottelarij in Chaudfontaine behaalt CO2-neutraliteitscertificaat

Met trots kunnen we jou laten weten dat onze mineraalwaterbottelarij in Chaudfontaine, één jaar vroeger dan gepland, volledig CO2-neutraal gecertifieerd is volgens PAS 20601.

Onze bottelarij in Chaudfontaine schakelde over naar 100% hernieuwbare elektriciteit, verminderde het gebruik van fossiele brandstoffen en blijft verder investeren in duurzamere processen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld de natuurlijke warmte van de Chaudfontaine-bron om de site te verwarmen.

Het is een opsteker voor onze mensen dat we onze ambitie om onze site CO2-neutraal te maken nu bereiken, enkele maanden nadat de overstroming onze site zwaar trof”, aldus directeur van onze mineraalwaterbottelarij, Achmed Boumrah.

1 Lloyd’s Register Quality Assurance certificatie volgens PAS 2060 en gevalideerde Carbon Neutral Declaration door Lloyd, die op aanvraag publiek beschikbaar is. De PAS 2060-certificering geldt alleen voor de productieactiviteiten van de mineraalwaterbottelarij in Chaudfontaine – met name hun Scope 1, Scope 2-emissies en de Scope 3-emissies in verband met het woon-werkverkeer van de medewerkers. De in de site geproduceerde merken zijn nog niet koolstofneutraal.

Al onze plastic flessen van Coca-Cola en onze andere merken zijn vandaag 100% recycleerbaar en zijn voor 100% gemaakt van gerecycleerd plastic2.

En dat heeft een positieve impact op het klimaat: 100% gerecycleerd plastic heeft immers een CO2-voetafdruk die tot 70% lager is dan nieuw plastic gemaakt van fossiele grondstoffen.

Benieuwd hoe elk plastic flesje een nieuw flesje kan worden?
Je ontdekt het in de video

2 Met uitzondering van de dop en het label.