Duurzaamheid bij bonmush

Duurzaamheid bij bonmush

Wat is BonMush?

De missie van BonMush is om zowel voor volwaardige vegetariërs als voor mensen die wat minder vlees proberen te eten (flexitariërs) lekker, gezond eten te maken op basis van Belgische oesterzwammen (oysterMUSHrooms). We zien onze spreads, burgers en worsten niet als vleesvervangers, maar als heerlijke, planeetvriendelijke producten voor wie dan ook.

Waarom op basis van oestzerwammen?

Als basis gebruikt BonMush oesterzwammen omdat ze duurzaam zijn en lokaal geteeld kunnen worden. Er is bijzonder weinig water en plaats nodig om deze biefstuk van de groenten te telen. Ze zijn rijk aan vezels en gezond. De zwammen vormen een natuurlijke bron van micronutriënten én geven een boost aan je immuniteit. Bovendien bevatten oesterzwammen de ‘vijfde smaak’: umami. Hierdoor kan je er dus heel erg makkelijk vlees, gevogelte of vis mee nabootsen.

Sociaal ondernemerschap en ecologie:

Alle Oesterzwammen van BonMush komen van de Kromme Boom. Dit is een maatwerkbedrijf in Oostakker. Het is een psychopedagogisch zorgproject en woon- en een leefgemeenschap voor mensen in noodsituaties. Op deze sociale tewerkstellingsplek worden sinds 2020 kwalitatieve bio-oesterzwammen geteeld.

Paradise city werd verkozen als één van de meest ecologische festivals ter wereld. Ze verkozen BonMush als partner voor het maken van heerlijke “Haute Dogs” voor de festivalgangers. De boerenworst en witte worst scoorden hoog! Deze producten zijn ook te verkrijgen bij Bidfood.

AZ Maria Middelares

Bijgaand vindt u foto’s van de actie die het Maria Middelares Ziekenhuis tijdens zijn personeelsfeest organiseerde om zijn personeel te informeren over de producten die wij leveren.